Бизнесът инвестира в туризма въпреки Ковид-кризата

Хотелски комплекс „Щастливеца“ е финалист за Балканските Оскари, които ще почетат жертвите на АМ Струма  
Въпреки световната Ковид-криза, засегнала най-силно туристическия бранш, бизнесът не спира да инвестира в създаването на нови хотели, сочат организаторите на  Балканските туристически награди – ВИП Комюникейшън. Финалист за златните статуетки е уникалният нов проект – хотелски комплекс „Щастливеца“, който ще бъде изграден в най-красивата част на столицата – планината Витоша.
Седмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2021 ще отдаде почит на жертвите на жестоката катастрофа, отнела десетки животи на АМ Струма. Церемонията ще от бележи значимите постижения на компаниите, които  работят в  най-важната сфера за развитието на полуострова и най-засегната от Ковид-кризата.  Церемонията ще се състои на  02.12. 2020 г. от 20 ч. в  5-звездния столичен хотел Маринела.
Проектът за    хотелски комплекс „Щастливеца“ е за  ваканционно селище, като п ри проектирането му  задължително условие е да не се премахват съществуващите дървета в парцела. Запазват се  морените, като сградата минава над тях, а двете тела са свързани посредством вътрешен остъклен мост- за да се впишат в сградата.
„Сградата е съобразена със заобикалящата я среда, като сутеренът е предвиден за паркиране и обслужващи помещения, на първи етаж ще има фоайе, рецепция, лоби бар, магазини, фризьорски салон, заведения за хранене и забавления с голям кухненски блок“, разказва арх. Антони Христова. 
Хотелът ще бъде с 5 звезди, с голям СПА център, витамин бар, нощен бар, голям покрит басейн с панорамна гледка към София и планината.
Заложени са 4 хотелски етажи, състоящи се от стаи и апартаменти, камериерски офиси, панорамни вътрешни асансьори, а фасадата е изцяло остъклена.
Идеята на проекта е да се впише в заобикалящата я среда, без да се натрапва, да създава се чувството – дори когато човек е вътре в сградата, че е сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *