„Влюбеният Айфел“ в киносалоните от 3 декември

Едно от най-привлекателните заглавия от програмата на Синелибри 2021 тръгва в разпространение в София и страната от 3 декември! Френската биографична драма „Влюбеният Айфел“ покори публиката  на кино-литературния фестивал с романтичната си атмосфера и убедителното пресъздаване на историческата епоха. Ретроспективният разказ за силата на човешкия дух и за любовта като двигател на творческия процес е увенчан с великолепните превъплъщения на Ромен Дюри и Ема Макей!

Влюбеният Айфел (Франция, Германия 2021), оригинално заглавие: EIFFEL, 108 мин., биографична драма, исторически, реж. Мартин Бурбулон. Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

Сценарият е дело на Тома Бидеген, Каролин Бонгран, Мартин Бурбулон, Мартин Бросоле, Натали Картер. Главните роли са поверени на Ромен Дюри (Китайски пъзел, Всички пари на света) и Ема Макей (Sex Education). Партнират им  Пиер Дьоладоншам, Жюлиет Бланш, Филип Ерисон и др.

Правителството иска от Густав Айфел да проектира нещо грандиозно за Световното изложение в Париж през 1889 година, също толкова впечатляващо, колкото работата му по Статуята на свободата. Но Айфел иска да проектира метрото. Когато среща мистериозната Адриан, изведнъж всичко се променя. Филмът разказва за един инженерен подвиг през призмата на вълнуващия живот на създателя на Айфеловата кула и на шеметната любов, която го вдъхновява. Густав Айфел изпъква като визионер с изключителен дух, обзет от неумолимо желание да завещае внушително наследство на поколенията, независимо от натиска върху него.

По филма е написана книга, която провокира допълнителен интерес към кинематографичната творба на Мартин Бурбулон.

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=6pxzmMN2dZg

Линк към филма в IMDB: https://www.imdb.com/title/tt10366514/

От 3 декември  2021 г. „Влюбеният Айфел“ ще бъде част от програмата на всички арт киносалони в столицата, вкл. Културен център G-8, Дом на киното, кино „Одеон“, кино „Влайкова“, Евро Синема, както и в кино Арена, Сине Гранд Парк Център София, Фестивален и конгресен център – Варна и Лъки Дом на киното – Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *