Гроздан Караджов се заема с проблеми с кадастъра и имотни казуси

На проведените в първия приемен ден на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов срещи бяха предложени конкретни законодателни промени, свързани със строителството.

Пред техните автори вицепремиерът Караджов коментира, че ги намира за логични и справедливи и затова тези предложения ще стигнат до работните групи, които изготвят промените в Закона за устройство на територията.

Част от приетите от вицепремиера граждани представиха казуси от личен характер, свързани с работата на общински служби за отразяване на имотни въпроси, връзката с кадастъра и грешки, допуснати при нанасяне на имотите. По проблемите, които не са от съдебно естество, ще бъде взето отношение и ще се възложи проверка от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, докато все още е на разпореждане към МРРБ.

Приемните дни на заместник министър-председателя и регионален министър Гроздан Караджов ще бъдат ежеседмични. Предвид предстоящите коледни и новогодишни празници следващите приемни дни ще бъдат на 23.12.2021 г. и 30.12.2021 г. (четвъртък) от 14.00 часа до 19.00 часа. Гражданите, които ще бъдат приети на тях, ще бъдат поканени лично.

Предстоящите срещи ще могат да се провеждат и онлайн, като в този случай при уговаряне на ден и час гражданите, които изберат този вариант, ще трябва да посочат платформата, която ще бъде използвана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *