Най-необичайните зимни спортове

имата е идеалното време да се отдадем на любимите ни зимни спортове. За някои народи обаче това не са карането на ски или пързалянето с кънки.

Vbox7 събра кои са най-нестандартните зимни спортове по света.

Да плуваш като полярна мечка

Всеки януари в Пусан, Корея местните жители скачат в смразяващата студена вода на Корейския проток само по бельо или бански. Състезанието включва 10 метра бягане по пясъка, влизане в ледените води и плуване 80 метра до финалната линия.

Картинг на лед

В Куусамо във Финландия се провежда картинг на лед. Състезанието се провежда върху замръзнало езеро, а победителят от безразсъдното каране печели медал.

Леден риболов на акули

Ууманаг е малък остров в Гренландия, където се провежда зимното състезание по ловене на гренландски акули. Те достигат до 8 метра и тежи над 2 тона, така, че си е истинско геройство, ако успеете да хванете такава риба.

Каране на сноукайт

Почти като карането на кайт сърф, но в зимни условия. В Юта са развили сноукайта, като единственото, от което имате нужда е сноуборд или ски и задължително мощно хвърчило.

Плаване по лед

Когато Мазурските езера в Полша замръзнат, става идеално време за плаване по лед. Без вълни, които да ви бавят, ледените лодки могат да достигнат до много висока скорост.

Ледено катерене

В Чили се намира ледникът Ел Морадо, който е любим на всички скални катерачи. Освен изключително красив, ледникът е истинско предизвикателство за всички занимаващи се с този зимен спорт.

Скиджоринг

В Минесота се развива един интересен зимен спорт. Скиджорингът е комбинация от ски бягане и кучешка шейна, при която човек на ски е теглен от куче или кучета, като може да бъде теглен и от кон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *