Забрана за изграждането на диги с тежка техника на плажовете в Бургаско

Забранява се нарушаването на повърхността и целостта на крайбрежната плажна ивица. Това разпореди областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова.

Според тази заповед се забранява извършването на действия, които нарушават повърхността и целостта на крайбрежната плажна ивица. Повод за разпоредителните действия са постъпилите в Областна администрация Бургас сигнали от граждани за изграждане на пясъчни диги с тежка техника върху крайбрежната ивица в териториалния обхват на Южното Черноморско крайбрежие.

Възлага се на РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и ОД на МВР-Бургас да извършват проверки и да осъществяват контрол за недопускане на дейности, нарушаващи целостта на плажните ивици.

Ако се констатира нарушаване на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и Закона за опазване на околната среда нарушителите ще бъдат санкционирани.

За информация на заинтересованите лица заповедта е публикувана на интернет страницата на Областна администрация Бургас, а контролът по изпълнението й ще се осъществява лично от областния управител.

По-рано тази седмица бе подаден сигнал, че верижна техника разкопава един от плажовете на Равда. Подобен сигнал за Несебър беше получен и миналия месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *