Бум на резервациите в Гърция от утре

Гърците масово резервират заведения от утре, защото отпада забраната за музика в ресторантите и нощните клубове. Всички останали действащи мерки остават, като не се променят изискванията за влизане в страната от чужбина.

Поради мерките оборотът е спаднал с 80%, съобщават собствениците на ресторанти, а нощните заведения не работят от новогодишните празници. Здравният протокол изисква клиентите да представят сертификат за ваксиниране или отрицателен тест и да се спазва безопасна дистанция. Дори за децата при посещение на ресторант се изисква отрицателен антигенен тест.

Всички останали ограничителни мерки остават като полицията глобява за нарушения, предупреждават властите. Неносенето на маска е най-често нарушение, като стотици граждани са глобявани всеки ден по 300 евро, предаде БНР.Търговците на нехранителни стоки обаче очакват рязко да спаднат клиентите в магазините, защото от 7 февруари се анулират над 900 000 сертификати за ваксинирани, поради изтичане на срока от седем месеца след втората доза. “Това са един милион по-малко клиенти в магазините и то в пеирод на намаления”, съобщават собствениците на магазини, които очакват нов спад на оборота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *