Дори и милионерите вече трудно намират имоти в Маями

Вицепрезидентът на имотната агенция Compass Florida Елизабет Хоугън казва, че работи често с милионери, които имат желание да купят своя нов дом в Маями.

Сред клиентите на агенцията, специализирана в луксозните имоти, са адвокати, предприемачи, както и мениджъри на средно и високо ниво на технологични компании.

Към момента тя разполага с 37 клиента, интересуващи се от покупна на имоти в Маями. Има обаче един проблем – на пазара няма достатъчно имоти, предлагани за продан. Нещо, което не може да се преодолее дори и от високите доходи на купувачите, пише Insider.

“Този уикенд имах клиент от Ню Йорк, който вече беше в Маями и е решен да купи още един имот. Направихме връзката през FaceTime главно поради липсата на предлагане в момента. Бюджетът му е 3.5 млн. долара, но това не му помага да купи желания имот“, казва Хоугън.

Според нея пазарът на имоти в Маями днес е прекалено скъп, дори и за нейните богати клиенти.

През последните 5 години имотите във Флорида са увеличили стойността си с 69%, според данни на Roofstock. Само през 2021 г. цената им нараства с 20%, а в същото време имотите, обявени за продан, намаляват с 54.2%, според данните на Norada.

Имотният брокер е на мнение, че ако не се строят нови имоти, достъпността ще намалее, дори и за нейните купувачи, които най-често са милионери.

„Налице е липса на имоти за продан. В същото време има толкова много хора, които желаят да се преместят тук. Това не са само богаташи, а и хора с по-ниски доходи“, допълва тя.

Само за 2021 г. населението на щата Флорида се е увеличило с 259 480 души до настоящите 21.8 млн. души.

„Повече от половината ми клиенти са хора, които искат да инвестират в имот, или които се местят от други щати – Калифорния, Орегон, Ню Йорк и други“, казва още Хоугън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.