Ски ваканцията в чужбина три пъти по-скъпа от нашата

Петдневната зимна ваканция в 4-звезден хотел излиза три пъти по-евтина у нас, отколкото в най-посещаваните алпийски курорти в Австрия, показа проверка на „Монитор“. Докато в Банско хотелското настаняване и лифт картата се търгуват за 1812 лева, то в австрийската дестинация цената надхвърля 5500 лева.

Макар потребителите масово да сигнализират за спекула с цените по родните курорти, то се оказва, че такава е регистрирана основно в заведенията, където туристи се налага да броят по 30 лева за купа супа с телешко, а „на 3000 метра в Алпите” едно кафе и парче щрудел струват 6 евро.

Бърза сметка сочи, че настаняването на двама души в двойна стая излиза 1050 лева, в случай че прибавим и две 5-дневни лифт карти, цената на ски ваканцията ще надхвърли 1800 лева. В същото време обаче за настаняване във висококатегориен хотел в Санкт Антоан ам Арлберг, Австрия, за същия период от време двама туристи ще броят по 4966 лева.

Цената отново е за двойна стая с включени закуска и вечеря. Туристите, решили да се спускат по ски пистите през петте дни, ще трябва да прибавят към хотелските си разходи сумата от 550 лева. Близо същата сума трябва да отделят и желаещите да посетят Франция през зимния сезон. Там цената за пет нощувки в 4-звезден хотел е между 4500 и 5000 лева.

Приблизително с 500 лева по-евтино излиза зимуването в Швейцария. За период от една работна седмица в хотел туристите ще заплатят 3577 лева. Дневната лифт карта обаче допълнително оскъпява почивката със 105 лева на ден, или 618 лева за целия период.

Около 1000 лева по-малко ще заплатят желаещите да прекарат зимната си ваканция в Сърбия.

В случай че воаяжите в чужбина надвишават бюджета, то в Пампорово може да си резервирате най-евтината 4-звездна зимна ваканция, предлагана от българските зимни курорти.

Според една от офертите, ако изберем курорта в Родопите за своята романтична ваканция, ще можем да се възползваме и от редица екстри на хотела – СПА зона, превоз до пистите и обратно, а също и кът за най-малките с професионални аниматори, срещу 1135 лева за двама души, или 1791 лева с включени лифт карти за пистите в курорта.

standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *