Трикове, полезни за всеки ден и случай

Домашните трикове са измислени, за да улеснят живота ни.

Те са доказани от опита на много хора и гарантирано работят, спестявайки ни време и усилия.

Ето няколко трика, които можете да приложите и вие.

Креда за абсорбиране на миризми

Закачете малка торбичка тебешир в гардероба си и дрехите ви никога няма да миришат лошо. Кредата е отлична при абсорбиране на влага и миризми.

Обикновено вакуумно запечатване

Храната остава свежа по-дълго във вакуумна опаковка, отколкото само в хладилника. Ако нямате вакуумен уплътнител, има лесен начин да се справите без него. Поставете торбичка в голяма купа с вода. Налягането на течността ще изтласка въздуха от торбата и ще трябва само да я затворите или завържете.

Коктейлни сламки за букет

Букетът изглежда по-привлекателен, ако цветята стоят прави и не се разпадат във всяка посока. Сложете меките дръжки на цветята в сламки и проблемът е решен.

Хавлиена кърпа за ускоряване на съхненето

За да изсъхнат по-бързо дрехите, поставете суха кърпа сред мокрите неща в барабана, след което включете центрофуга.

Пакет лед, който няма да капе

Накиснете гъба с вода, поставете я в запечатан плик и след това във фризера. Ще получите издръжлив пакет с лед, който няма да капе навсякъде, когато се разтопи.

Утайка от кафе за почва

За всички любители на кафето – утайката може да бъде отличнa тор. Добавете малко към почвата в градината си и ще забравите за паразитите.

Средство за премахване на петна от грим 

Лосионът за отстраняване на грим може да премахне грима не само от лицето ви, но и от дрехите ви: може да ви помогне да се отървете от фон дьо тен, червило и петна от спирала. Ако боядисвате косата си у дома, този продукт ще бъде ефективен и тогава.

Балсам за измиване на четката за коса

Добавете малко балсам във вода, изплакнете четката с нея и я оставете да изсъхне естествено. Тя ще стане много по-мека.

Зелен чай за растенията

Слаб разтвор на зелен чай може да се използва за поливане на растенията на всеки 4 седмици. 2 или 3 пакетчета чай на 10 литра вода са достатъчни.

WD-40 за петна върху дърво

Петна от кафе или чай върху всякакви дървени повърхности няма да са проблем, ако ги избършете с кърпа, навлажнена с WD-40.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *