В Ню Йорк вече има вендинг машина за NFT

Нова вендинг машина се появи в Ню Йорк.

Тя обаче не предлага напитки и закуски, а малки кутии, които съдържат уникални QR кодове за незаменяеми токени (NFT), съобщава електронното издание Daily Coin.

Първата NFT вендинг машина в Ню Йорк, а вероятно и в света, се намира на Джон стрийт и се отличава с атрактивен неонов дизайн.

Те е собственост на търговската платформа Neon NFT, а купувачите на продуктите могат да „осребрят“ своите токени с кода на платформата Neon. NFT-тата са създадени в блокчейн мрежата на Solana.

Тъй като броят на американците, които притежават дигитални портфейли, засега не е много висок, виртуалните токени могат да бъдат закупени с кредитни или дебитни карти в щатски долари.

„Нашата цел е да подкрепим художниците и творците, като им позволим да продават дигитално изкуство на всички, както и да помогнем на всеки, който иска да стане колекционер“, казва главният търговски директор и съосновател на Neon Group Джордан Бирнхолц.

По думите му опцията за продажба през вендинг машина, както и наличието на достъпна онлайн платформа, която разделя използването на криптовалутата от покупката на NFT, означава, че компанията може да ангажира възможно най-широка аудитория.

„Покупката и продажбата на NFT не трябва да е мистерия“, казва още Бирнхолц.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *