Зоните за безопасност на летище София ще бъдат ремонтирани

Ремонтът на зоните за безопасност в края на пистата и пътеките за рулиране на летище София ще бъде направен веднага след затопляне на времето.

Летищната инфраструктура ще бъде ремонтирана без съществени прекъсвания на работата на аерогарата, като ремонтът ще се изпълнява на отделни участъци, за да има възможност летището да продължи безопасната си работа. За това съобщиха от пресцентъра на аеропорта.

„Състоянието на пистата за излитане и кацане и на пътеките за рулиране се изследва чрез инженерно проучване с експертна помощ от Техническия университет в София и летище Мюнхен. Взети са 22 технически проби от настилката, които да бъдат изследвани. Пистата за излитане и кацане на летище София е построена преди повече от 15 години и е подложена на значителни температурни амплитуди – от 35 градуса през лятото до минус 13 през зимата, което създава напрежение върху повърхността на настилката. За този период хиляди самолети са преминавали многократно по пътеките за рулиране, а колелата им са минавали точно на едни и същи места, което води до деформации и необходимост от ремонт, който ще започне веднага, след като времето позволи. Предстои да бъдат модернизирани и указателните знаци за пилотите на самолетите, за да се подобри безопасността на операциите“, коментира Лионел Можис, технически директор на „СОФ Кънект“.

Условията и редът за подаване на документи за участие в поръчката можете да прочетете на сайта на летище София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *