Летният ни туристически сезон може да претърпи крах

Загубите от отлива на руски и украински туристи ще са огромни. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов в студиото на „Събуди се” по NOVA.

„Силно се надявам летният ни туристически сезон да не претърпи крах на фона на руската военна операция в Украйна“, изрази надежда Проданов.

Министърът заяви, че винаги е бил срещу налагането на санкции. По думите му историята показва, че налагането на ограничения обикновено сеотразява на малките държави като България.

„Другите намират начини да ги заобиколят. От това страда само българският туризъм“, категоричен е Проданов.

Страната ни има готовност да посрещне над 500 хиляду руски и над 200 хиляди украински туристи. Отделно министърът изтъкна, че хиляди са чуждите граждани, които имат собственост в страната ни.

„Това са близо милион души, които могат да дойдат тук и да похарчат парите си“, посочи той.

Проданов коментира и настаняването на бежанците, бягащи от конфликта в Украйна. За момента министерството събира оферти от собственици на хотели. Парите за настаняването на хората ще дойдат от държавната хазна, разясни Проданов.

„Ще разчитаме разбира се и на европейска солидарност. Защото като най-близка държава до Украйна е нормално бягащите от военните действия да се обърнат към нас“, обясни още министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *