Министър Борислав Сандов беше отличен с приз „Екопазител на Северозападна България“ 2022 г.

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов получи от главния редактор на www.severozapazenabg.com Мариана Гомилева грамота на признателност и плакет с отличието „ЕКОПАЗИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ“ 2022 г.

Наградата беше присъдена от читателите и от репортерския екип на медията в знак на признателност за активните и целесъобразни дейности от началото на годината, инициирани от министър Борислав Сандов за съхраняването на природата в тази част на страната.

„След многобройните коментари и подкрепящи личността му писма, които получихме в редакцията ни, решихме да отличим министър Сандов с благодарствена грамота и плакет за работата му за повече защитени територии, реализирането на нови екопроекти и разширяването на сътрудничествата с граничещите със Северозапада Сърбия и Румъния. Конкретният повод е, че гражданите са трогнати от жеста на министър Сандов да издаде дългоочакваната заповед за обявяване на природната забележителност „Башовишки печ“ за защитена територия,“ уточни гл. редактор на медията Мариана Гомилева.

„Това, което се опитваме да направим в Министерството на околната среда и водите, е да имаме дългосрочност на инициативите. Предстои ни много работа и се радвам, че получаваме подкрепа от толкова съмишленици. Тя е индикация, че визията ни за работата на министерството и политиките, които провеждаме със сътрудничество на местно ниво, са в правилната посока за общата ни кауза – по-чиста природа, не само в Северозападна България, но и в цялата страна. Приемам този жест на признателност с апел всички да бъдем екопазители и скоро да се наредим до страните членки на ЕС с успешни зелени инициативи,“ посочи министър Борислав Сандов при получаването на отличието.

Подробности по темата четете тук: https://bit.ly/36keUNu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *