Най-добрите круизи за 2022 г.

US News & World Report публикува своята класация на най-добрите круизни линии за 2022 г.

Изданието оценява 17 круизни линии чрез комбинация от експертни оценки (30%), отзиви на пътници (50%) и здравни компоненти, а резултатите са анализирани по категории, за да се определят победителите, класирани в шест области.

Най-добрите бюджетни круизни линии:

Celebrity Cruises  — Златна награда

Holland America Line — Сребърна награда

Royal Caribbean International — Сребърна награда

Norwegian Cruise Line

Carnival Cruise Line

Тук средните дневни цени представляват 60% от резултатите, докато оценките на експерти, пътници и здравни показатели са останалите 40%. Круизните линии със средни дневни цени от 300 долара или повече не се класират в тази категория.

Celebrity Cruises е определена за най-добрата круизна компания за по-нисък бюджет. Тя е част от Royal Caribbean Group, управляващи Royal Caribbean International, която взема Сребърна награда в тази категория. Wi-Fi, бакшиши и напитки – като коктейли, вино и специални кафета, са включени в повечето резервации за круизи на Celebrity, но билети могат да бъдат закупени и без тях.

Най-добрите луксозни круизни линии

Viking Ocean Cruises — Златна награда

Seabourn Cruise Line — Сребърна награда

Regent Seven Seas Cruises — Сребърна награда

Azamara

Crystal Cruises

Viking – круизната компания, базирана в Базел, Швейцария, оглавява класирането и миналата година, въпреки че председателят й Торстейн Хаген твърди, че не е фен на думата лукс.„Забраних употребата на думата „лукс“… Мисля, че сме елегантни и, надявам се, вечни“, коментира той.

Най-добрите круизни линии за двойки

Viking Ocean Cruises — Златна награда

Seabourn Cruise Line — Сребърна награда

Азамара — Сребърна награда

Crystal Cruises

Regent Seven Seas Cruises

Viking доминира в тази категория поради своята „среда, насочена към възрастните и луксозни и романтични удобства, като камини в общите части на всеки кораб и частни веранди към всяка каюта“. За да се класира за тази категория, поне 62% от онлайн отзивите на пътниците за круизната линия трябва да бъдат направени от двойки. Повечето луксозни круизни линии позволяват качване на борда и на деца, но не и Viking.

Най-добрите круизни линии за семейства

Disney Cruise Line — Златна награда

Royal Caribbean International — Сребърна награда

Carnival Cruise Line — Сребърна награда

Norwegian Cruise Line

MSC круизи

Disney доминира в категорията за семейни круизи, както всяка година, откакто US News започва да съставя класацията през 2013 г. Круизите на Disney включват полупрозрачни водни пързалки, партита на пиратска тематика и изпълнения на живо на откъси от класически филми на Disney, но също и басейни само за възрастни, спа центрове и барове за родители.

Компанията разполага с пет кораба: Magic, Wonder, Dream, Fantasy и най-новия му Disney Wish, който трябва да бъде пуснат на вода през лятото на 2022 г. Корабът също така трябва да представи първата „атракция в морето“ на Disney — водни пързалки с музика, осветление и специални ефекти на тема Мики Маус.

Най-добрите круизни линии за Карибите

Disney Cruise Line — Златна награда

Круизи на знаменитости — Сребърна награда

Seabourn Cruise Line — Сребърна награда

Royal Caribbean International

Crystal Cruises

Най-добрите круизни линии в Средиземно море

Viking Ocean Cruises — Златна награда

Seabourn Cruise Line — Сребърна награда

Азамара — Сребърна награда

Круизи Regent Seven Seas

Celebrity Cruises

С тази победа Viking оглавява три от шестте категории на US News, този път заради присъствието си в Средиземно море. Той е плътно следван от базираната в Сиатъл Seabourn Cruise Line – ултралуксозната марка на Carnival Corporation.

Seabourn има пет кораба, които побират между 450-600 пътници и пътуват до повече от 400 дестинации. Като част от многогодишно споразумение, круизната линия е допринесла с повече от 1.5 милиона долара в подкрепа на ЮНЕСКО, като предоставя на своите гости „уникален достъп“ до повече от 170 обекта на световно наследство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *