Най-добрите круизи за 2022 г.

US News & World Report публикува своята класация на най-добрите круизни линии за 2022 г.

Изданието оценява 17 круизни линии чрез комбинация от експертни оценки (30%), отзиви на пътници (50%) и здравни компоненти, а резултатите са анализирани по категории, за да се определят победителите, класирани в шест области.

Най-добрите бюджетни круизни линии:

Celebrity Cruises  — Златна награда

Holland America Line — Сребърна награда

Royal Caribbean International — Сребърна награда

Norwegian Cruise Line

Carnival Cruise Line

Тук средните дневни цени представляват 60% от резултатите, докато оценките на експерти, пътници и здравни показатели са останалите 40%. Круизните линии със средни дневни цени от 300 долара или повече не се класират в тази категория.

Celebrity Cruises е определена за най-добрата круизна компания за по-нисък бюджет. Тя е част от Royal Caribbean Group, управляващи Royal Caribbean International, която взема Сребърна награда в тази категория. Wi-Fi, бакшиши и напитки – като коктейли, вино и специални кафета, са включени в повечето резервации за круизи на Celebrity, но билети могат да бъдат закупени и без тях.

Най-добрите луксозни круизни линии

Viking Ocean Cruises — Златна награда

Seabourn Cruise Line — Сребърна награда

Regent Seven Seas Cruises — Сребърна награда

Azamara

Crystal Cruises

Viking – круизната компания, базирана в Базел, Швейцария, оглавява класирането и миналата година, въпреки че председателят й Торстейн Хаген твърди, че не е фен на думата лукс.„Забраних употребата на думата „лукс“… Мисля, че сме елегантни и, надявам се, вечни“, коментира той.

Най-добрите круизни линии за двойки

Viking Ocean Cruises — Златна награда

Seabourn Cruise Line — Сребърна награда

Азамара — Сребърна награда

Crystal Cruises

Regent Seven Seas Cruises

Viking доминира в тази категория поради своята „среда, насочена към възрастните и луксозни и романтични удобства, като камини в общите части на всеки кораб и частни веранди към всяка каюта“. За да се класира за тази категория, поне 62% от онлайн отзивите на пътниците за круизната линия трябва да бъдат направени от двойки. Повечето луксозни круизни линии позволяват качване на борда и на деца, но не и Viking.

Най-добрите круизни линии за семейства

Disney Cruise Line — Златна награда

Royal Caribbean International — Сребърна награда

Carnival Cruise Line — Сребърна награда

Norwegian Cruise Line

MSC круизи

Disney доминира в категорията за семейни круизи, както всяка година, откакто US News започва да съставя класацията през 2013 г. Круизите на Disney включват полупрозрачни водни пързалки, партита на пиратска тематика и изпълнения на живо на откъси от класически филми на Disney, но също и басейни само за възрастни, спа центрове и барове за родители.

Компанията разполага с пет кораба: Magic, Wonder, Dream, Fantasy и най-новия му Disney Wish, който трябва да бъде пуснат на вода през лятото на 2022 г. Корабът също така трябва да представи първата „атракция в морето“ на Disney — водни пързалки с музика, осветление и специални ефекти на тема Мики Маус.

Най-добрите круизни линии за Карибите

Disney Cruise Line — Златна награда

Круизи на знаменитости — Сребърна награда

Seabourn Cruise Line — Сребърна награда

Royal Caribbean International

Crystal Cruises

Най-добрите круизни линии в Средиземно море

Viking Ocean Cruises — Златна награда

Seabourn Cruise Line — Сребърна награда

Азамара — Сребърна награда

Круизи Regent Seven Seas

Celebrity Cruises

С тази победа Viking оглавява три от шестте категории на US News, този път заради присъствието си в Средиземно море. Той е плътно следван от базираната в Сиатъл Seabourn Cruise Line – ултралуксозната марка на Carnival Corporation.

Seabourn има пет кораба, които побират между 450-600 пътници и пътуват до повече от 400 дестинации. Като част от многогодишно споразумение, круизната линия е допринесла с повече от 1.5 милиона долара в подкрепа на ЮНЕСКО, като предоставя на своите гости „уникален достъп“ до повече от 170 обекта на световно наследство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.