Нахлува студен възух, температурите започват да се понижават

Днес ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 0°. След обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта и през нощта срещу вторник ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен. С него ще започне да нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижат и до полунощ срещу вторник в планинските райони на Западна България дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски по високите полета на Западна България, в София 7°.

В планините облачността ще се увеличава и след обяд ще завали, във високите части сняг, в ниските – дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад. Ще нахлуе студен въздух и температурите рязко ще се понижат. По планинските проходи в Западна Стара планина ще има условия за виелици, навявания и заледявания. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9°-14°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *