Ремонти за 9 млн. лв. в НВУ във Велико Търново

Ремонти на учебни корпуси и на битови сгради за над 9 милиона лева ще бъдат направени в Националният военен университет във Велико Търново.

Националният военен университет извършва основен ремонт на два от битовите си корпуси във факултетните във Велико Търново и в Шумен. По този начин ще бъдат подобрени условията за поне 700 курсанти. Двата ремонта са за общо над 4 милиона лева без ДДС, посочи полковник доцент Павлин Глушков, заместник-началник по логистиката на НВУ, и поясни, че има проблеми:

„Повишените цени на строителните материали, на работната ръка, свързана със строителството, и услугите, свързани със строителството“.

Поради това за отново е обявена обществена поръчка от Военния университет за тренировъчен футболен терен със съоръжения за лека атлетика. Новата прогнозна стойност е 3,685 милиона лева.

За строителство, доставки и услуги Военният университет е сключил договори за 12,160 млн. лв.

„Това е текущото състояние. Общата потребност на университета за инфраструктура във районите във Велико Търново и в Шумен е на стойност около 72 милиона лева с ДДС“, коментира полковник Глушков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *