„Треска в зелено“ – нова поредица в Кино „Резонанс“

Кино „Резонанс“ и MOVE.BG канят на откриващото събитие на новата поредица „Треска в зелено“. На 24 февруари ще се състои кинопрожекция и експертен градивен диалог с екологична насоченост.

Поредицата от събития, които отварят темата за опазването на околната среда, показва добрия пример и възможността за създаване на кинопродукции и фестивали в баланс с природата и ограничен негативен отпечатък.

Екологичните проблеми са част от нашето всекидневие, затова е необходимо да действаме още днес. Тази мотивация е обединила двете организации да създадат поредицата „Треска в зелено“, чрез която да поставят важните теми за околната среда и да повишат информираността сред обществото.

Всички филми са специално подбрани от Кино „Резонанс“, за да представят екологичната тема по достъпен и увлекателен начин. Голяма част от творбите са носители на международни награди. Всяка прожекция ще бъде предшествана от кратко представяне на експерт, пряко ангажиран с екологичните проблеми.

В четвъртък от 19 ч. ще се състои разговор със Сергей Петров, основател на „Pollenity“, от 19,20 ч. е прожекцията на филма от РСеверна Македония, номиниран за „Оскар“, „Медена земя“, от 20,20 ч. започва дискусия с публиката и Сергей Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *