Художникът Ангел Каравланов преобразява фасадите на детски градини и училища

Автор: Каролина Занкова

Ангел Каравланов – художник и скулптор, преобрази още една фасада на детска градина. Този път с красиви графити се сдоби детската градина в село Крумово. 

На стените на детското заведение се появиха герои от приказката „Снежанка и седемте джуджета“, които ще радват малките обитатели.

Пловдивчанинът Ангел Каравланов завършва НХГ „Цанко Лавренов“, а по-късно Национална художествена академия със специалност скулптура при ръководител проф. Емил Попов. Посвещава повече от 15 години от живота си на професионално занимание с изкуство. През това време е направил множество паметници, скулптури, монументи − чешмата на Света Петка, бюста на Иван Вазов в едноименната библиотека, бюста на Стою Шишков са само малка част от работата му. Рисува и в родопските села, реставрира параклиси и храмове напълно доброволно.

Най-голямата мотивация на Каравланов е усмивките и искрата в очите на децата, когато видят творенията му. Той споделя пред Trafficnews.bg:

Хората твърдят, че промяната към по-добро е невъзможно начинание, но всъщност за нея се изисква само да поставиш началото. И без друго ежедневието ни е напрегнато от ситуацията покрай вируса. А децата се нуждаят от страшно малко − малко внимание и малко правилно отношение. Те с удоволствие отиват на училище и обичат това място, защо то да не излъчва една приятна атмосфера.

Първоначално изрисува училищата и детските градини изцяло на свои разноски, а след като популяризира дейността си ръководствата и родителите сами започват да го търсят.

Източник: trafficnews.bg

Снимки: trafficnews.bg, plovdiv24.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *