JYSK инвестира 12 млн. евро в разширение на логистичния си център

През есента на 2019 г. веригата магазини за обзавеждане на дома – JYSK, отвори своя дистрибуционен център в Индустриална зона Божурище. Стойността на проекта бе 100 млн. EUR.

Компанията взе решение да разшири обекта като инвестира още 12 млн. EUR. Новата Логистична зона 4 е с площ 14 170 кв.м и включва 33 нови претоварни рампи за товаро-разтоварни дейности. Така общата площ на центъра ще е 106 000 кв.м, капацитет от 148 рампи и 122 416 палетоместа.

Очаква се строителството да приключи до края на 2022 г. Новата складова част ще се ползва за съхранение, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови пратки от продуктовата гама на JYSK.

Логистична зона 4 ще отвори и нови работни места. Новото разширение ще увеличи и капацитета на JYSK за обслужване както в България, така и в останалите страни на Балканите, включително Турция, където предстои откриване на първи магазин през април 2023 г.

Компанията също така възнамерява да открие между 7 и 10 нови магазина през 2022 г. и да продължава растежа с отваряне на поне 5 нови магазина в България всяка година. Разбира се, онлайн продажбите се увеличават, но физическите магазини все още са много важни за JYSK. С отварянето на нови магазини и нарастването на онлайн поръчките и дейността на Дистрибуционния център в Божурище ще се увеличава, което ще доведе и до увеличаване на неговия логистичен капацитет.

„Стартирането на строителните дейности по разширяването на JYSK ДЦБ е важен ден за компанията, защото показва капацитета и желанието на JYSK да надгражда развитието на компанията в България и региона, но да допринася за икономическото развитие и на страната. Радваме се, че въпреки изминалите две предизвикателни години, продължаваме да следваме плановете си за растеж, продължаваме да откриваме нови работни места в България и не на последно място продължаваме да усъвършенстваме качеството на предлаганите от нас услуги, благодарение и на което се справяме с предизвикателствата на пандемията.“, коментрира по време на откриването Венцислав Чавдаров, логистичен директор Балкани, JYSK ДЦБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *