Албанският екологичен лидер Lajthiza Invest е претендент за ГРАН При от Балканските Бизнес Оскари

Церемонията е на 25.03.2022 г. в 5-звездния СПА хотел Регнум в Банско
Балканският лидер в опазването на околната среда – албанската компания Lajthiza Invest SH.A, е финалист в категория ГРАН При на Балканските бизнес награди 2022, съобщават организаторите от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.
Златните статуетки за Balkan Business Awards  2022  ще бъдат връчени на 25.03.2022 г. в 5-звездния СПА хотел Регнум в Банско.
Фирмата дава пример за висок екологичен приоритет с опазването на водоизточника, защитената територия на изворите, залесяването на района и опазването на фауната и флората на село Лайтиза.
Lajthiza Invest SH.A инвестира в рециклиране на PET продукти до 30%, чрез събиране от клиенти и повторно инжектиране в PET бутилка, както и създаване на възобновяем продукт от 5 галона поликарбонат, без замърсявания.
Създава и възобновяем продукт в стъклени опаковки чрез нулево замърсяване на околната среда, както и картонена опаковка Tetra Pak, която представлява 81% възобновяема опаковка с 18% по-малко CO2 за околната среда.
Така Lajthiza Invest SH.A се нарежда сред най-добрите компании на Балканите, която се грижи за природата и за опазване на околната среда.