Алберт Попов: Оставам гладен за подиум

Алберт Попов, който постигна най-доброто класиране в кариерата си за Световната купа по ски-алпийски дисциплини с четвъртото място в слалома във френския курорт Куршевел, заяви, че това му дава още по-сериозна мотивация за догодина.

„Вчера бе беше яд за тези 16 стотни, но днес вече не ме е яд, защото оставам гладен за този подиум и смятам, че това ще ми даде една още по-голяма мотивация да работя повече. Има такива състезания, в които е по-изгодно да си по-назад в първия манш. Тактиката ми не беше такава, просто теренът наистина ми позволи да дам конкурентно време на първите. С едно прилично каране успях да остана на прилична разлика и във втория манш знаех, че имам шанс. Въпросът беше да се рискува“, коментира Попов при завръщането си в България.

„Смятам, че се хвърлих и ми се получи точно това, което исках да направя и съм щастлив. Сезонът е успешен. Изпълних моята цел за този сезон. Тя беше влизане в топ 5, така че съм наистина удовлетворен и се надявам да си изпълнявам малките цели, които си поставям. Разбира се, че добрите класирания ме мотивират. Захранват ме много и ме карат да мечтая още повече“, каза още Алберт Попов.

Той сподели, че в края на сезона вече се усеща физическото натоварване. „Накрая на сезона и тялото започва да се чувства поизхабено. Едното коляно започна леко да ме боли, предполагам, че беше възпалено сухожилие, но имаме таблетки, които ми помагат, така че не съм имал проблеми на старта. Друго нещо, което ми направи впечатление този сезон е, че за първи път съм конкурентоспособен до края, формата не изчезна, а я задържах, което ми показва, че вървим в правилна посока“ заяви скиорът.

„Трябва да ми стане навик да карам още повече на лимита и да това да бъде новото нормално. Много години работим и по екипировката, тестваме много неща и виждаме кое се получава при мен, а от там идва и опитът. Смея да твърдя, че този сезон бях на всяко състезание с точния материал“, добави българинът.

Попитан дали ще наблегне на слалом и на гигантски слалом, Алберт Попов коментира: „Ще тренирам и двете. Този сезон беше да карам в гигантски слалом в Световната купа, но така се случиха нещата, че се концентрирахме върху слалома. Не ме е яд, просто така се случи. За догодина ще видим как ще мине подготовката, как се развивам в гигантския слалом и нищо не се знае. Тепърва ще плавя плановете за лятото. Ще се радвам да направя подходяща почивка, да се заредя, а сега ще отидем на Банско, за да карам на писта „Томба“, защото доколкото чувам догодина се очаква да има слалом и гигантски слалом на „Томба“ и да може да се подготвям на тази писта, за да може догодина да дам всичко от себе си и да имам добър резултат.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *