Алберт Попов: През този сезон се развих много

Най-добрият български алпиец Алберт Попов и неговият личен треньор Ивайло Борисов се целят в топ 15 във финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини, които предстоят през уикенда в Куршавел (Франция).

Попов стигна до този етап за втори път в кариерата си след 2019 година в Солдеу (Андора).

„Беше малко на косъм, но смятам, че през този сезон имах добри резултати, развих се много и бях близо до постигането на една голяма цел, която съм си поставил.

Надявам се на влизане сред първите 15, за да събера още точки за следващия сезон. Смятам, че съм в добра форма. За първи път ще карам в Мерибел. Това ще е и подготовка за следващото Световно първенство, което ще се проведе там, а и още един шанс за добро класиране. Напоследък съм много спокоен. Не съм бил толкова спокоен в предишните сезони. Това се дължи на тренировките и че трупам увереност във възможностите си.

Физическата подготовка, разбира се, е много важна, но напоследък се вижда, че психиката малко или много определя резултата. Там също много сме напреднали“, добави алпиецът.

Той бе избран за спортист на месец февруари, а Ивайло Борисов е номер 1 сред треньорите в традиционната анкета сред спортните журналисти в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *