БАЙРАМ БАЙРАМ ПОМАГА НА ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИ И ЖИВОТНОВЪДИ В КРУМОВГРАД

При огромен интерес премина приемният ден на народния представител от ДПС Байрам Байрам в Крумовград. Той разговаря със земеделски стопани, тютюнопроизводители, животновъди, представители на бизнеса и на културата, които поставиха актуални въпроси и проблеми.

В срещата с хората, която продължи повече от два часа, участваха кметът на община Крумовград Себихан Мехмед и председателят на Общинския съвет Метин Байрамали.

Крумовградчани поставиха въпроса с нуждата от допълнителни средства за продължаване на асистентската услуга за лица, които не са попаднали по една или друга причина в програмите на Министерството на труда и социалната политика, въпреки че са в крайна нужда. Бяха засегнати и проблемите, с които се сблъскват изпълнители по вече възложени дейности заради постоянната промяна в цените на стоки и услуги.

Представителите на местната власт поставиха въпроса с възможности за увеличаване на средствата за възнагражденията на служителите в общинската администрация поне с процента на повишаване на останалите.

Беше засегнат също новият референтен период за тютюнопроизводителите и въпросът за тези от тях, които нямат регистрация, но са реализирали количества тютюн.

Животновъди се оплакаха от затруднения да представят документи, защото просто не са им издавани такива, а са вписани в регистрите.

Байрам Байрам се ангажира да проучи поставените му от жителите на община Крумовград въпроси и да предложи варианти за разрешаването им на ниво държавни институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *