Българин предлага изграждането на частни бомбоубежища. Колко струват?

Българин предлага изграждането на частни бомбоубежища.

Бизнесът на Десислав Панов е свързан с изграждането на бункери, а от започването на войната в Украйна обажданията към фирмата му са се увеличили с 500 процента.

„Хората са уплашени и това е разбираемо. Имаме COVID, появиха се различни щамове, сега и война, и е необходима превенция“, коментира Панов пред Нова телевизия.“Частният бункер няма как да бъде показан пред обществото, а за съжаление, държавата няма достатъчно обществени бункери, защото те са запуснати“, казва предприемачът.

„Един частен бункер е изграден от стоманобетонна конструкция, защото дава устойчивост и поглъща радиоактивните излъчвания. Това е дом, в който можете да прекарате дни, месеци на авария и криза, така че да запазите психическата си устойчивост и когато напуснете, съоръжението да бъдете в добра кондиция.

Създаването на бункер е превенция срещу различни аварии. Когато настъпи ситуация, като сега, ще има къде да се скрием, докато нашите съюзници ни помогнат. Един такъв бункер струва колкото голям апартамент в идеалния център на София.

Оборудван е с всичко – трапезария, кухня, мека мебел, спални, фитнес и сауна“, обяснява Десислав Панов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *