Ето защо никога не бива да забравяте зарядното си при пътуване

Фин Маккарти от Lonely Planet обяснява коя е най-голямата грешка, която можете да направите, докато пътувате.

Пътниците често забравят нещо, когато отиват на почивка, което означава пазаруване в последния момент в магазините на летището.

А най-лошото нещо, което можете да забравите, е зарядното ви устройство, което е задължително, за да поддържате телефона си в кондиция при дълъг полет.

Купуването му на летището обаче е възможно да не ви помогне.

Трябва да поддържате телефона си зареден по време на пътуване със самолет поради две причини, предупреждава The Sun.

Според уебсайта на британското правителство службите по сигурността на летището могат да конфискуват телефона ви, ако батерията му е изтощена и той не може да се включи.

Не само това – много авиокомпании позволяват да показвате бордната карта от телефона си, което е невъзможно, ако батерията му е изтощена.

Въпреки че е изкушение да използвате обществени зарядни устройства, експерти предупреждават да не го правите.

Според Travel And Leisure, в подобни случаи пътниците стават жертва на измама, наречена juice jacking, при която хакери източват информация от телефона им, докато използват обществено USB зарядно устройство.

Престъпниците зареждат зловреден софтуер в зарядни станции или кабели, за да могат да заразят телефоните и другите електронни устройства на нищо неподозиращи потребители. Зловредният софтуер може да заключи устройството или да експортира данни и пароли директно към измамника.

Калеб Барлоу, вицепрезидент на X-Force Threat Intelligence в IBM Security, казва за Forbes, че можете да избегнете това, ако си купите приспособление, наречено Juice-Jack Defender, което ви позволява да зареждате телефона си, но спира всякакви данни, преминаващи през USB порта.

Пътуващите също така не бива да взимат назаем зарядни устройства от рецепцията на хотела, защото не е ясно дали те са с добро качество и е възможно да развалят батерията на телефона ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *