„Завръщане 2“ оглавява класацията за най-гледан филм у нас

Българският „Завръщане 2“, продължение на историята за група приятели от Пловдив, които се събират, за да помогнат на един от тях, е най-гледаният филм през изминалия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните, цитирани от БТА. Направата на касов филм, чрез който да бъде спечелено отново заведение и плаж на морето, е проследена от 9870 зрители и има събрани 105 974 лева за периода.

На втора позиция е „Uncharted: Извън картата“, който е по поредицата видеоигри, създадени от Ейми Хенинг. Търсенето на златото на Магелан от Съли и Нейтън по целия свят е гледано от 8533 зрители и има 94 400 лева приходи за уикенда.

Трето място е за криминалната драма „Смърт край Нил“, създаден по историята на Агата Кристи. Случващото се на парахода „Карнак“ с разкриването на убийство от Еркюл Поаро е видяно вече от 7853 зрители и има 84 744 лева приходи от билети.

На четвърта позиция е премиерата от миналия петък – „Ой! Къде изчезна Ной? 2: Приключението продължава“, продължение на филма отпреди шест години. Анимацията за гнездианеца Фини и гримпсата Лия е привлякла вече 6860 зрители и има 66 922 лева приходи от билети за уикенда.

Пето място е за анимацията „Шантаво семейство 2“, продължение на филма от 2017 година. Фамилията Уишбоун отново се впуска в приключение, в което трябва да освободи Баба Яга и това са гледали вече 3347 зрители и има 31 748 лева приходи за уикенда.

Миналият уикенд в кината са влезли общо 47 408 зрители, а миналата година по същото време филми са гледали 34 641 души.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *