ИЛХАН КЮЧЮК НОМИНИРА ЗЕЛЕНСКИ ЗА НОБЕЛОВАТА НАГРАДА

Евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ е сред европейските политици, които в отворено писмо, адресирано до Нобеловия комитет, номинираха украинския президент Володимир Зеленски за Нобелова награда за мир.

„Светът е шокиран от образите на война, идващи от Украйна. Милиони семейства сега живеят в страх, домовете и средствата им за препитание са застрашени от бомбардировки и нахлуваща армия. Свидетели сме на смелостта на украинските граждани да устоят на тази война, водена срещу тях от Руската федерация. Вярваме, че сега е моментът да покажем на народа на Украйна, че светът е на тяхна страна.“, пишат в писмото европейските дипломати.

В писмото групата поиска срокът за номиниране да бъде удължен до 31 март, за да може Зеленски и народът на Украйна да бъдат разгледани като номинация за нобеловата награда.

Припомняме, че бюрото на партия АЛДЕ, председателствана от Илхан Кючюк, преди дни предприе незабавни действия за предоставяне на временно членство на „Sluha Narodu“, партията, основана от президента Володимир Зеленски. Това за пореден път доказва подкрепата на либералите за Украйна и украинските граждани, които ежедневно се сблъскват с руската агресия, борейки се за европейските ценности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *