Илхан Кючюк посети румънско-украинската граница

Заедно със свои колеги либерали Кючюк посети „Мостът на надеждата“

Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк посети граничния пункт „Сигет“ на румънско-украинската граница заедно със свои колеги евродепутати и депутати от либералното семейство в Румъния.

Илхан Кючюк

„Надявам се скоро войната да спре, защото последиците са огромни. Това, което виждаме тук е, че румънските власти, а и обикновените хора, полагат големи усилия, за да бъдат полезни на украинските граждани, бягащи от войната. Сега е моментът да покажем съпричастността, която е в човешката природа. Сега е времето да застанем на правилната страна, за да имаме достойно място в историята. Всички заедно ще се борим, за да възтържествува мирът и истината. “, заяви Кючюк.

Либералите посетиха „Моста на надеждата“, който след започването на войната се превърна в символ на по-добрия живот и вярата, че един ден всичко ще се оправи. Инициативата на доброволци от румънска страна се превърна в истинска вълна от съпричастност към децата на Украйна, които минавайки през моста могат да вземат играчка и да преминат границата с положителни мисли.

Съпредседателят на АЛДЕ остави плюшено мече на моста „Сигет“ с думите: „Само човек, видял очи в очи тази трагедия може да разбере колко страшна е войната. Дано скоро целят този ужас свърши.“

По думите на Кючюк през последния месец европейските институции и лидерите на ЕС показаха безпрецедентна подкрепа към Украйна и украинския народ. Украйна е страна, която се бори за своята независимост, териториален интегритет, прави го в името на европейските ценности, защото иска да бъде точно там, част от това семейство.

Сабие Османова