Как да използваме дигитална фото рамка?

Времето на старите албуми безвъзвратно отмина, сега можете да имате слайдшоу на полицата над камината

 

Времето, когато най-хубавите семейни снимки се слагаха в рамка на библиотеката в хола като че ли безвъзвратно отмина. Вече дори възрастните хора предпочитат да гледат снимки на любимите внуци на екрана на компютъра си вместо да прелистват прашни албуми.

Цифровите фотография е една от най-динамично променящите се индустрии в последните години. Ежедневно производителите предоставят нови продукти на потребителите, чиято цел е да направи снимането лесно и забавно за всички а снимките – достъпни по всяко време с цялата си живост и великолепие.

Дигиталната фото рамка е едно от най-приятните достижения в това отношение. Тя може за минути да направи цяла презентация на най-приятните ви житейски моменти.

Вместо да се показва една единствена снимка, на LCD цифрова фото рамка можете да направите слайд шоу от любимите си снимки. Не само това – те не просто ще се редуват, а редуването им ще бъде оформено с акценти, които ще ги направят изключително ефектни.

Как да я използваме?

Първата стъпка е да сглобите фото рамката. Това става, като закрепите поставката към основното тяло. Добре е да се уверите, че планирате да я поставите на място, където има достъпен контакт.

Как да организираме снимките?

Първо трябва да подберете и да сложите в папка на компютъра си онези снимки, които искате да качите на фото рамката. Това става, като кликнете с десен бутон на мишката върху десктопа или съответната директория и изберете опция  New и после опция Folder.

фото рамка

След това, натиснете клавиша Windows и Е за да отворите Windows Explorer.

Подберете снимките, които искате показвате чрез дигиталната фото рамка и ги маркирайте с опцията Copy с десния бутон на мишката.

фото рамка

Преместете  снимката в папката, която сте направили за случая, като използвате опцията Paste, отново с десния бутон на мишката. Можете също да използвате програми като Lightroom за организиране на снимки.

Промяна на посоката на снимките

Ако имате снимки, чиято ориентация предпочитате да промените, например от хоризонтално на вертикално положение, лесно можете да го направите.

За да „завъртите“ снимка през Windows Vista, просто кликнете върху нея с десния бутон на мишката и я завъртете в желаната посока. Някои фоторамки имат функция автоматично да завъртат снимката в посоката, която е най-подходяща.

Прехвърляне на снимките

Обикновено фоторамките са придружени от памет карта. Важно е първо да прехвърлите снимките от компютъра ви в тази карта. В зависимост от това какъв вид са те, това може да стане като директно сложите картата в компютъра. В противен случай ще ви е необходим четец.

След това, натиснете клавиша Windows и E отново и локализирайте картата или четеца. След това с опцията drag-and-drop преместете снимките от папката, в която сте ги оставили в картата.

Важното е докато файловете се прехвърлят да не вадите памет картата, защото така процесът ще се прекъсне и снимките няма да могат да се свалят.

След това поставете картата в слота на дигиталната фото рамка и сте готови да покажете вашите снимки на света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *