Лидерът в безопасността на пътищата е финалист за Балканските бизнес награди

„Юпитер 05“ ООД е доставчик в Германия, Украйна и всички държави на Балканите Една от водещите компании на Балканите – „Юпитер 05“ ООД, която е първата българска фирма – производител на пътни ограничителни системи и има първоначални изпитвания на продуктите съгласно БДС-EN 1317 като предлага на пазара множество решения за осигуряване на пасивна безопасност на пътната инфраструктура, е достоен финалист за о смото издание на годишните награди BALKAN BUSINESS AWARDS 2022. Церемонията ще се проведе на 25.03.2022 г. столицата на република Косово – Прищина, в 5-звездния хотел Емералд, съобщават организаторите от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.
Основана през 1990 г. „Юпитер 05“ ООД е изцяло българска фирма с основен предмет на дейност проектиране, производство, доставка и монтаж на продукти за повишаване безопасността на пътната инфраструктура и елементи за пасивна пътна безопасност. С повече от 30 години опит компанията притежава Завод за изработка на ограничителни системи за пътни превозни средства, изграден в Пловдив, разположен на площ от над 42 хил. кв. м., оборудван с високотехнологично оборудване – автоматизирани линии за производство на отделните елементи, необходими за изграждането на ограничителните системи. Разполага с високо квалифициран персонал, включващ инженери с дългогодишен опит, които приемат своята работа като мисия и влагат много усилия за създаването на най-добрите решения за обезопасяване на пътната инфраструктура.
„Юпитер 05“ ООД е сертифицирана по ISO 9001:2015. Разполага и със сертификати на системи за управление ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 и ISO 39001:2012.
Основните продукти в портфолиото на компанията са:
• Ограничителни системи за пътища съгласно БДС EN 1317
• Смесени ограничителни системи от стомана и дърво съгласно БДС EN 1317
• Елементи за начало/край – Терминали съгласно БДС ENV 1317-4
• Буфери срещу челен удар съгласно EN 1317-3
• Атенюатори за камиони (ТМА)
• Бариери за достъп при бедствия и аварии
• „Щадящи стълбове“ съгласно БДС EN 12 767
• Шумозаглушителни екрани/акустични бариери и т.н.
„Юпитер 05“ ООД е част от „Юпитер Холдинг“ АД, в който е инкорпорирана и група от три завода за горещо поцинковане, разположени в Пловдив и в Каспичан. Един от заводите в Пловдив притежава най-голямата вана за горещо поцинковане в страната с размери тринадесет метра дължина, три метра и двадесет сантиметра дълбочина и един метър и шестдесет сантиметра широчина. Това дава възможност на завода да работи по всички индустриални проекти и да отговаря на нуждите на инвеститорите и при най-специфичните техни обекти. В друг от заводите се извършва услугата поцинковане чрез центрофугиране, която е единствена по рода си на територията на страната. Характеристиките на цинковото покритие отговарят на БДС-EN ISO 1461. Наличието на собствени заводи за горещо поцинковане дава на компанията предимство по отношение на цена, срокове, както и гарантирано, и контролирано качество.
Част от Холдинга е и производствената компания „Юпитер Метал“ ООД, която разполага със завод за метални конструкции. Основният предмет на дейност е свързан с производство и доставка на сглобяеми стоманорешетъчни стълбове, стълбове за контактната ЖП инфраструктура, метални конструкции, конструкции за фотоволтаични паркове, заземителни елементи и други.
През годините „Юпитер 05“ ООД разширява своята дейност и днес – освен доказан лидер на пазара в България, е предпочитан доставчик на ограничителни системи и елементи за тях в Германия, Украйна и всички държави на Балканите.
„Юпитер 05“ ООД участва в най-големите форуми по пътна безопасност в Европа, откъдето черпи вдъхновение за развитието на своите продукти и ноу-хау.
Обръщайки внимание на всички детайли, екипът на „Юпитер 05“ ООД гарантира за качеството на предлаганите продукти, подхожда отговорно към очакваните срокове от своите клиенти и не на последно място – приема дейността си за изключително отговорна и пряко свързана с намаляване на произшествията по пътищата, обезопасяване на движението по тях и опазване живота и здравето на хората. Служителите на компанията са обединени от своята мисия, която ги вдъхновява, мотивира и дисциплинира при изпълнението на служебните им ангажименти.
Най-мащабният бизнес форум на Балканите се организира с  партньорството на  Посолството на Република Косово в България, Посолството на Република България в Прищина, Министерство на Индустрията и Търговията на Косово, Българска Търговско Промишлена Палата, Българо-Турска Търговско-индустриална Камара, Македонско-Българска Стопанска Камара, Българо-Македонска Търговска Камара, Бизнес Магазин Албания,  Гръцко-руската търговска камара  и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *