Най-големият трабант фест у нас се завръща на 19 март

Автор: Каролина Занкова

След пауза от две години ценителите на ретро автомобила отново ще имат възможност да му се насладят. Трабант фестът ще се проведе на 19 март във Велико Търново. 

Ценителите на возилото ще направят обиколка из великотърновските улици. Трабантите ще дефилират на два етапа – първо от центъра до крепостта „Царевец“, след това до паметника „Асеневци“.

Регистрацията на участниците ще започне от 10:00 часа в пространството зад Военния клуб. От 11:00 до 13:00 часа ще се състои изложение на автомобилите пред сградата на Община Велико Търново.

Организатор на събитието е Ивайло Антов, който е и колекционер с над 100 трабанта в своя автопарк. Той споделя, че най-често собствениците се свързват с него, защото не желаят колите им да отидат на сметището. Антов припомни, че по света до април 1991 година са произведени над три милиона трабанти, част от тях днес имат колекционерска стойност, но в много случаи продължават да бъдат действащи в ежедневието автомобили. Такава е историята на Тодор Колев от Велико Търново, който е притежател на трабант от десет години, но го е превърнал в пикап, който му служи в селскостопанските дейности.

Ретро автомобилите са тунинговани и реставрирани, с което привличат вниманието. На събитието ще бъдат присъдени награди в няколко категории, сред които – за най-добре поддържан, най-качествено реставриран и най-атрактивно тунингован трабант.

Източник: БНТ

Снимки: dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *