Най-добрите дестинации за посещение през март

С облекчаването на ограниченията за пътуване все повече страни се отварят за туристи и е много изкушаващо да си откраднете ранна пролетна ваканция.

Независимо дали искате да порите ски пистите или да си почивате на пясъчен плаж, ето няколко идеи за почивка през март от британския Independent.

Австралия

След двегодишно чакане феновете на Австралия най-накрая могат да посетят тази необятна страна, която навлиза в есенно настроение. За мини „голямо турне“ опитайте да шофирате от Сидни до Съншайн Коуст.

След есенните температури в Сидни се отправете към винарните на Hunter Valley, красивия залив на Порт Стивънс, субтропичните Кофс Харбър и Байрън Бей, преди да продължите към Бризбейн и морския курорт Нуса.

Франция

По-дългите дни през март и пресният сняг в Алпите правят зимния куррот Тин още по-привлекателен – а високите февруарски цени са далечен спомен. Можете също така да спестите от цената на лифт карта, ако резервирате седем нощувки в определени места за настаняване, а със ски картата получавате и втора карта или ски оборудване на половин цена.

Кабо Верде

Март е най-доброто време за наблюдение на китове край остров Боа Виста в Кабо Верде. Това при положение че успеете да се откъснете от безкрайните участъци меки пясъци и чисти атлантически води. Ако имате нужда от място, на което да се отпуснете напълно след дългата зима, то определено е това кътче от света.

Скандинавия

След като разгледате Копенхаген, вземете влака до Стокхолм, преди да се качите на ферибот до Хелзинки. Това е наистина епично приключение през Скандинавието.

Мароко

Тъй като границите на Мароко отново са отворени за международни посетители, сега е моментът да се потопите в целия цвят и жизненост на Маракеш, преди да стане твърде горещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *