Най-добрите работни места в света за фрийлансъри

Работните места в офис осигуряват стабилност и сигурност, с определени часове и място, на което да работите.

Пазарът на труд обаче непрекъснато се променя и все повече хора избират работа на свободна практика.

Фрийлансърите имат повече контрол върху това кога и къде работят и могат да се впишат в много различни пазари и компании.

Ето най-вълнуващите работни места на свободна практика, които се заплащат добре и насърчават доброто представяне.

Разработчик на приложения
Разработването на мобилни приложения може да бъде добре платена професия на свободна практика. Разработчик на Android или iOS може да бъде помолен да проектира или отстранява различни мобилни приложения.

Реално не се нуждаете от голям офис и оборудване за милиони долари, за да вършите тази работа. Това може да се направи от почти всяко кътче по света, стига да имате интернет връзка.

Писател на свободна практика
Това може да обхваща много роли – от копирайтинг до маркетинг на съдържание. Писателите на свободна практика могат да съставят съобщения за пресата или да напишат доклади за разследване. А за това не е необходим офис.

Създател на промоционални видеоклипове
Да бъдеш създател на рекламни видеоклипове е важна роля в този медиен пейзаж. Пътувате до различни места и снимате рекламни материали за марки и компании. Създаването на видеоклипове може да включва много неща, като заснемане на интервюта, концерти, събития на червения килим и промоционални концерти.

Имейл маркетинг
Тази работа включва проектиране на рекламни кампании, които се изпращат по имейл до контактите на определена компания или клиент. Това е работа, която може да се работи на непълен или пълен работен ден и в много случаи се изпълнява от фрийлансър. Вероятно ще имате нужда от опит в маркетинга или PR, както и някои комуникационни умения.

Графичен дизайнер
Графичният дизайн е работа, която е в помощ на клиенти и компании по целия свят. За успешна кариера в графичния дизайн вероятно ще ви е необходим добър опит. Въпреки това има онлайн курсове и класове, които вероятно биха могли да запълнят празнините в уменията ви.

Гласов актьор
Гласовите актьори не са запазени само за филми на Дисни, те се наемат в редица различни индустрии – телевизионни шоу програми, радиопродуценти, мениджъри на дребно и технологични компании. Ако имате златен глас, помислете дали не можете да се включите.

Преводач
Ако имате достатъчно късмет (или талант) да говорите няколко езика, може да бъдете преводач на свободна практика. Преводачите често работят дистанционно и са търсени от редица работодатели –  от издатели на новини до политически организации.

Управление на обслужването на клиенти
Обслужването на клиенти е важна част от всяка компания и някои организации наемат хора, които да управляват всички важни съобщения за обслужване на клиенти. Ако някога сте разговаряли с онлайн асистент, знаете, че той може да работи дистанционно. Можете да стигнете далеч с опит в търговията на дребно и обслужването на клиенти.

Мениджър на краудсорсинг
Краудсорсингът включва набиране на пари за финансиране на проект, независимо дали е филм или стартираща компания. Дори утвърдени компании наемат краудсорсинг мениджъри на свободна практика, които използват маркетинговите си умения, за да събират пари по различни креативни начини.

Издател на електронни книги
Има голям потенциал на пазара за електронни книги не само за читатели, но и за писатели. Да станеш издател на електронни книги може да бъде ключът към извличането на печалба от този вълнуващ пазар. Ще трябва да сте интелигентен търговец и доста технологичен, за да станете издател на електронни книги на свободна практика. Въпреки това, винаги си струва да се опита.

Учител или преподавател
Има хиляди преподаватели и учители на свободна практика по целия свят и броят им ще продължи да нараства. Възползвайте се от този нарастващ пазар, докато все още можете. Има голямо търсене на онлайн уроци по английски, бизнес и медицина. Ако имате правилните квалификации, потърсете.

Експерт по правни услуги
Правни експерти на свободна практика се наемат, за да помагат на компаниите с техните правни затруднения. Компаниите могат да възлагат своите правни услуги на фрийлансъри и ако имате достатъчно опит, можете бързо да се възползвате от това.

Специалист по интернет сигурност
Хакерите представляват огромна заплаха за компаниите, които може да са уязвими на кибератака. Като специалист по интернет сигурност, технически можете да бъдете онлайн охранител. Специалистите по интернет сигурност имат задачата да наблюдават потенциални заплахи, да инсталират правилния софтуер за борба с хакери и вируси.

SEO специалист
Ако имате познания за SEO оптимизация, може да започнете много добре платена работа за различни проекти. Качественото съдържание е важно да изведе един сайт до върха на Google, така че работата определено има бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *