“Има такъв народ” номинира Любомир Каримански за управител на БНБ

Народният представител в последните три парламента и председател на Комисията по “Бюджет и финанси” в 46-ото и в настоящото 47-о Народно събрание Любомир Карименски, в чието качество изнесе основната тежест по актуализацията на Бюджет 2021 г. и приемането на Бюджет 2022 г., е кандидатът на „Има такъв народ“ за управител на Българската народна банка.

“Това е кандидатът на “Има такъв народ” за управител на БНБ – високо квалифициран банков и финансов професионалист с над 20-годишен опит в развитието на финансовия и банковия сектор, и успешно приложен лидерски опит. И нещо много важно – всички, които познават Любомир Каримански знаят, че той не може да бъде управляван и никой не може да му нарежда. А това прави кандидатурата му още по-силна“ – коментира в своя фейсбук профил председателят на партията Слави Трифонов  по повод номинацията.

Лидерът на „Има такъв народ“ написа още: „внушенията и лъжите във връзка с номинацията на Любомир Каримански няма да спрат мен и моите колеги да правим това, което винаги сме правили. А то е едно и също – правим това, което ни повеляват моралът, законите, правилата. В случая – те, а и коалиционното споразумение, ако щете, ни позволяват, но и ни задължават да излъчим една силна и достойна кандидатура. И ние го правим“.

Успех на Любомир Каримански!