По кое време вечерят европейците и какво?

Независимо къде се намирате по света, да се насладите на вечеря със семейството и приятелите е чудесен начин да се отпуснете след дълъг ден.

В различните страни обаче се вечеря по различно време, така че ако планирате да направите вечерна резервация за 19:00 часа в Норвегия, може би трябва да помислите отново.

Карта на „обичайното време за вечеря в Европа“ се превърна в истински хит в Reddit, след като беше публикувана от потребител на име u/kkaiOkkai.

Хората са шокирани от различните часове на хранене вечер – някои европейски нации сядат на масата още в 16:00 часа, докато други го правят чак в 21:30 часа, посочва Independent.

В Норвегия и Финландия обикновено се вечеря между 16:00 и 17:00 часа. Храненето, известно още като middag, обикновено се състои от богата яхния, като например Fårikål, или комбинация от кюфтета и сос, наречена kjøttkaker.

В близките страни, като Швеция, Дания и Холандия, се наслаждават на вечеря след 17:00. Националното ястие на Швеция, прочуто в цял свят заради IKEA, са шведските кюфтета – köttbullar.

В Германия, Ирландия и Обединеното кралство вечер се сяда на масата между 18:00 и 19:30 часа. Скорошно проучване пък установява, че шест от десет британци ядат една и съща храна всеки ден.

Според картата повечето европейци вечерят между 19:00 и 20:30 часа. Във Франция по това време хапват рататуй, а в Полша пироги.

В Италия и Гърция сядат на масата по-късно – от 20:00 до 21:00 часа, докато в Португалия приключват с храненето до 22:00 часа. Италианците обикновено започват с антипасти, последвани от primi (паста), secondi (месо или риба) и dolci (десерт).

Испания оглавява списъка на страните с най-късна вечеря – от 21.30 до 22.30 часа. Някои приписват това на сиестата, но може би се дължи на факта, че испанците живеят в грешната часова зона през последните 70 години.

Според BBC страната трябва да е по Гринуичко време (GMT), но заради сложна политическа история, датираща от Втората световна война, тя е по централноевропейско време (CET).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *