Презапасяване! Строителна компания си купи строителни материали за две години напред!

Драстичният скок на основните строителни материали, постави бранша пред едно от най-сериозните предизвикателства.

От Националната асоциация на строителните предприемачи коментираха, че цените на някои суровини са се повишили със 100%. Освен драстичния скок на цените се наблюдава и забавяне на доставките, което от своя страна води до повишено търсене и допълнително оскъпяване на материалите за бранша.

Тези фактори, както и притесненията на строителните компании, че няма да успяват да завършват обектите си навреме, започна да наслагва паника в бранша. Притесненията се увеличиха и в последните седмици, заради липсата на желязо и други материали, чийто внос има голям дял Украйна. Това води до тревога у фирмите, че ще се наложи да замразят строителството на жилищните си комплекси, които са стартирали, а имат вече сключени договори и трябва да бъдат завършени в определени срокове.

Ето и реакцията на компания, която е сред лидерите в жилищното строителство в Пловдив, която се обезпечи на 100% със строителни материали за всички свои започнати проекти, а и тези, които и предстоят. От компанията обясняват, че искат клиентите им да бъдат спокойни и не могат да си позволят имидж, граден с години, да бъде сринат, заради обстоятелства, независещи от тях.

Строителната фирма се е запасила за следващите две години с всички необходими ресурси и суровини, за да успее в срок да завърши всичките си обекти без забавяне или спиране на работата. Допълват, че няма да има и промяна в договорените цени и шоково поскъпване на жилищата, които вече предварително са закупени.

„Ако излезе нещо форсмажорно, въпреки, че сме подготвени за всичко, то разликата ще бъде изцяло поета от нас“, обясниха от компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *