Системно решение от Caparol за превенция на появата на мухъл в интериора

При поява на плесен и мухъл освен неприятния външен вид съществува и риск за обитателите. Те могат да причинят продължителни алергични реакции като кашлица, главоболие, обриви, раздразнения в гърлото и др.

Лошата вентилация в помещението, наличието на термо мостове, голяма разлика в температурата в помещението и околната среда, напукани стени са само част от предпоставките за увеличаване на влагата, вследствие на която се образува мухъл.

Caparol предлага системно решение, което ще предотврати повторната му поява – комбинация от фунгоциден грунд и фунгоцидна интериорна боя. 

След като сте отстранили причината за влагата и сте почистите много добре мухъла, грундирайте повърхността с FungiGrund – специален грунд, предназначен за почистване и дезинфекциране на интериорни и екстериорни повърхности, засегнати от мухъл, плесен и гъбички.

Изчакайте да изсъхне и боядисайте с FungiStop – интериорна боя с фунгицидно действие, която е предназначена за помещения с висока влажност на въздуха, които са със завишен риск от появата на мухъл. Боята се препоръчва като превантивна мярка против появата на мухъл, както и при ремонт след отстраняването му.

премахване на мухълаВажно е да знаете, че не трябва да използвате мокра кърпа при почистването на мухъла, тъй като по този начин ще го разпространите и по незаразените повърхности. Използвайте сух парцал, четка или шпатола. След това е важно да импрегнирате с препарат против мухъл, за да неутрализирате корените в дълбочина.

За допълнителна консултация посетете шоурум Caparol или се свържете с търговските им представители.

 

 

АВТОР ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ ЕООД – CAPAROL

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *