Какво време ни очаква през уикенда?

Днес облачността ще остане разкъсана, след обяд – предимно значителна. На отделни места, главно по крайбрежието и в планините на Югозападна България, ще превали слаб сняг. Вятърът ще се задържи от североизток, до умерен, в крайните източни райони – до силен. Ще остане студено, с максимални температури между 2° и 7°, в София – около 3°. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна, според прогнозата на НИМХ, цитирана от БТА.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На отделни места, главно по Южното Черноморие, ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 3°-4°. Температурата на морската вода е 4°-5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 11°.

В неделя и понеделник ще се задържи студено, вятърът ще остане от север-североизток, слаб, по морския бряг – умерен. В неделя по-значителни увеличения на облачността ще има над източните и планинските райони, вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, и максимални – между 3° и 8°. В понеделник облачността над цялата страна ще се увеличи и на места ще превали слаб сняг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *