Любимата рецепта на иконичната Одри Хепбърн за спагети с доматен сос

дри Хепбърн е имала много роли в живота си – на актриса, на танцьорка, на филнатроп. Но готвенето не е много позната нейна страст и това трябва да се промени, защото се оказва, че звездната дама е обичала да прекарва време в кухнята и да измисля вкусни домашни рецепти.

Синът на Одри споделя, че майка му е била „пристрастена“ към въглехидратите, а любимото ѝ ястие е било спагети с домати и сос. Тя е обичала тази паста толкова много, че я е приготвяла поне веднъж седмично.

Е, едва ли има по-добро кулинарно вдъхновение от това. Ето защо е време да запретнете ръкави и да си приготвите това вкусно изкушение с италиански привкус, директно от кухнята на великата Одри Хепбърн.

 

одри

Снимка: Getty/Gulliver

 

Ето я и самата рецепта с нужните съставки:

Продукти:

1 малка глава лук

2 скилидки чесън

2 моркова

2 стръка целина

2 консерви с белени домати

пресен босилек

2 с.л. зехтин

спагети по избор

сол на вкус

настърган пармезан

 

спагети

Снимка: Thinkstock

 

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера или дълбок тиган смесете нарязаните на ситно лук, чесън, моркови, целина и домати. Добавете малко зехтин и листа от босилек. Оставете да се готви на тих огън за около 45 минути, като разбърквате периодично.

Докато сосът къкри, напълнете друга тенджера с нужното количество вода, сложете щипка сол и сварете спагетите си според указанията на опаковката, можете да добавите вътре и още листа от босилек. Когато е готова, изцедете пастата от водата, за да не стане лепкава.

След 45 минути зеленчуците трябва да са омекнали, изключете котлона и оставете соса да постои така 10-15 минути. Опитайте соса и му добавете още сол, ако е нужно.

Сервирайте спагетите, богато гарнирани с доматения сос, сложете отгоре и от настъргания пармезан и още няколко листенца босилек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *