Осем начина да получите незабавен мотивационен тласък

В началото на всяка година си обещаваме, че ще бъдем по-здрави, по-щастливи и по-успешни.

Но мотивацията не трае вечно и вместо да постигнем целите си, ние се фокусираме върху възстановяването й.

Bright Side представи съвети, които ще ви помогнат да се поддържате мотивирани:

Подредете задачите си по приоритет

Понякога отделяме много време за неща, които не са толкова важни, но отнемат много време и в края на приключването им не ни остава енергия да работим по други проекти. Така че приоритизирането на това, което е важно в момента, може да ви помогне да постигнете целите си по-бързо.

Докато създавате списък със задачи, ги разделете на четири секции: спешни и важни, важни, но не спешни, спешни, но не важни, не важни и не спешни. Когато се научите да работите върху основните неща в началото на деня, ще се почувствате по-продуктивни.

Визуализирайте целите си

Разбира се, важно е да имате списъци със задачи и да отбелязвате целите и мечтите си, но визуализирането им е по-вълнуващ и креативен начин да съберете всичките си цели на едно място. Визуализацията е едно от най-мощните упражнения за вашия ум. Можете да създадете специално табло, на което да събирате снимки или изображения на неща, които искате да имате в живота си.

Например, можете да поставите снимки на къщата на вашите мечти, неща, които искате да купите, и страни, които искате да посетите. Закачете таблото на видимо място, така че да ви напомня защо трябва да работите усилено.

Напишете писмо до бъдещото си аз

Представете си какъв човек искате да станете след известно време. Искате ли да станете богат, да изградите свое собствено семейство или да пътувате по света? Сега имате творческата възможност да проследите успеха си, като съставите писмо до бъдещото си аз.

По този начин можете да зададете целите си и да видите дали сте ги постигнали след определен период от време. В момента можете да откриете различни услуги в интернет, които ви позволяват да изпратите това „бъдещо“ писмо – можете да изберете дали искате да го получите след една година, 3 години или дори 10 години.

Създайте свой собствен екип на мечтите

Докато преследвате целите си, е важно да имате мотивирани хора около вас. Споделете своите планове и цели с тях, за да не ви позволят да се отклоните от фокуса си. Да имате приятели, които вярват във вас и които могат да ви тласкат и мотивират, когато е необходимо, е решаващ момент по пътя ви към успеха.

Мотивирайте се с малки награди на всяка стъпка

Гурутата на мотивацията винаги казват, че трябва да разделите плана си на малки стъпки. Разбира се, не можем да спорим с това, но се страхуваме, че не е достатъчно. Опитайте се да помислите и за малки награди, които ще получите, като постигате малките стъпки.

Наградите не трябва да са огромни или скъпи, това може да бъде посещение на любимия ви ресторант или кино. Постигайки ги, ще ви бъде по-лесно да си създадете нови навици и ще бъдете по-мотивирани да работите повече.

Отбележете всеки напредък, който правите, за да проследите успеха си

Проучванията показват, че е важно не само да отбелязвате крайния резултат, но и постоянно да следите напредъка си. Освен това усещането за напредък е силно и вдъхновяващо. Това ви мотивира да продължите напред и да не спирате, когато мислите, че няма да успеете.

Обзаведете правилно работното си пространство

Докато учите или работите у дома е важно да организирате отделно работно пространство. Трябва да разделите атмосферата на работа и свободно време, за да може мозъкът да се ориентира по-лесно и по-бързо: ако в пространството има лаптоп и черна чаша кафе, значи работите. Ако имате телефон/телевизор/таблет, тогава можете да гледате видеоклипове с котки в YouTube.

Използвайте „техниката Pomodoro“

Ако имате проблем с фокусирането, използвайте техниката Pomodoro. Този метод за управление на времето е кръстен на кухненския таймер Pomodoro. Всичко, което трябва да направите, е да настроите таймер за 25 минути, докато работите по някаква задача и да правите кратки почивки за 5-10 минути, след като звънне.

Повторете това три пъти и след третото „помодоро“ (интервал от време) направете по-дълга почивка – 20 минути. Днес не трябва да купувате действителния таймер, за да го изпробвате, интернет е пълен с подобни приложения, с които можете да се съсредоточите върху важни задачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *