American Airlines възобновява продажбите на храна и алкохол в самолетите

Авиокомпанията American Airlines обяви, че ще възобнови продажбите на алкохолни напитки на своите вътрешни и международни полети на къси разстояния от следващия месец, съобщава CNBC.

Американските авиокомпании спряха да продават алкохол и храни през март 2020 г., когато започна пандемията и търсенето на пътувания спадна. Превозвачите обаче започнаха постепенно да възстановяват много от тези услуги през последната година, тъй като интересът към полетите се завръща с бързи темпове.

American Airlines възстановява продажбите на бира, вино и спиртни напитки на борда на самолетите си, считано от 18 април. Southwest Airlines рестартираха продажбите на алкохол още миналия месец.

Забраната за консумация на алкохол и честите споровете между пътниците и екипажите относно задължителното носене на маски са допринесли за увеличаване на напрежението по време на полетите, твърдят представители на американските синдикати на стюардесите.

Продажбите на алкохол в самолетите на AA  ще бъдат достъпни за всички американски полети, по-дълги от 250 мили (400 километра). Алкохолните напитки са безплатни за американските международни полети на дълги разстояния и в първа класа, както е и при другите големи авиокомпании.

Засега American Airlines нямат намерение да повишават цените в сравнение с тези преди пандемията. Спиртни напитки, като ром, водка и уиски, ще се продават по 9 долара, чаша вино също ще струва 9 долара, а бирата е на цена от 8 долара.

AA възстановява и продажбите на храна на борда, като в началото тази опция ще е налична за полетите над 1500 мили (2400 километра).

Миналия месец American и Delta Air Lines обявиха връщането на топлите ястия в първа класа на много от вътрешните си полети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *