Биотехнологична компания ще строи завод в Индустриална зона „Загоре“

АВТОР СТРОИТЕЛИ-БГ
Нов инвеститор подписа окончателен договор за покупко-продажба на парцел в Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора. Това бе съобщено за БТА от изпълнителния директор на зоната Радослав Танев.

Компанията работи в сферата на развойната и научно-изследователската дейност в областта на биотехнологиите, с цел разработване на чисти бактериални продукти, на основата на култури микроорганизми.

Инвестицията по проекта е на стойност над 2 млн. лева и се очаква първоначално да бъдат наети 20 човека.

Новият инвеститор, с чуждестранно участие, е закупил близо 9 дка земя, като намерението му е да изгради лаборатория за научно-приложна дейност, сертифицирана по стандарт БДС EN ISO/IEC 17025, за развитие на биотехнологии за получаване на продукти за здравословното хранене и изпитване на биопродуктите, необходима за създаване на чисти продукти с качество, съответстващо на високите изисквания на съответния пазар, успешна комерсиализация на всички продукти, разработени в резултат на дейността на фирмата на българския и международни пазари.

Продуктите, които ще бъдат произвеждат, са съставени от култури, изолирани в България, които не са генно модифицирани. Това са селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми, а предимството на предлаганите продукти е, че освен производство на закваски за целия спектър млечно-кисели продукти, традиционни за българския пазар, на клиентите ще се предлагат и чисти култури, адаптирани към конкретни изисквания за вкус и текстура и съобразени с климатичните особености и качеството на суровината в съответната страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *