Бразилец постави световен рекорд с 84-годишен стаж в една и съща компания

100-годишен мъж от южния бразилски град Бруски влезе в Книгата на рекордите Гинес за най-дълъг стаж в една и съща компания – 84 години, пише Ройтерс.

Въпреки необичайното му постижение съветът на Уолтър Ортман към хората, които се стремят към дълъг и удовлетворяващ професионален живот, е изненадващо рутинен – правете това, което обичате, и избягвайте вредна храна.

„Трябва да харесвате работата си. Аз започнах да работя с това желание и боен дух“, сподели възрастният бразилец в интервю тази седмица.

„Не можете да вършите просто някаква работа и да твърдите, че работите. Това не помага. Няма да можете да издържите“, допълни той.

Според местните медии Ортман започнал работа в завода на компания, която сега носи името RenauxView и се занимава с производството на платове. Скоро след това той се прехвърлил в администрацията и в крайна сметка станал мениджър по продажбите.

За да поддържа тялото и ума си, той прави разтягания ежедневно и спазва усърдно диетата си.

„Избягвам сол и захар. Избягвам неща, които вредят на чревния тракт. Избягвам кола и други газирани напитки. Употребявам само неща, които са полезни за здравето. Това помага на тялото ми да остане силно завинаги“, споделя Ортман.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *