Владимир Иванов: Поскъпването на газа ще увеличи и цените

/КРОСС/ Председателят на Държавната комисия по стоките и тържищата Владимир Иванов очаква поскъпването на газа с 25% от април да поскъпне и храната. Стока има, но може би към месеците май или юни ще имаме стабилизиране на цените на равнищата, увери Иванов пред Нова телевизия.

По думите му възможностите за манипулация са сведени до минимум. Няма опасност да няма продукция в търговската мрежа, каза Владимир Иванов.

Според него има равнища на цени, които карат хората да се страхуват и да се презастраховат. Иванов призова потребителите да пазаруват разумно и да не се презапасяват. Той определи като неверни твърденията, че агнешкото за Великден ще бъде на свръхцени.

Владимир Иванов отбеляза, че много отдавна покрай големи празници има резки движения в цените. Може да има желаещи търговци да продадат стоките на много по-високи цени, смята експертът. Фуражът също доста е поскъпнал и няма как да останат с два-три пъти по-ниска цена, добави Иванов.  Брашното само покрай кризата с олиото и войната в Украйна има ръст с 20 стотинки нагоре. При ситуацията с войната в Украйна, е нормално да има ръст и в цената на олиото. Не бива да се радваме на много ниската цена, защото може да унищожи даден сектор, предупреди Владимир Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *