Деян Донков представя „Камбаната“ в два града

Деян Донков ще представи моноспектакъла си „Камбаната“ във Фестивалния и конгресен център във Варна на 26 май и в Античния театър в Пловдив на 30 май, научи ДУМА от Татяна Павлова, artvent.bg.
Постановката по едноименния роман на Недялко Славов е трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия, път на бивш затворник, лежал за две убийства – Вено. Изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.
Актьор с неподражаемо присъствие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива вечно търсещата си творческа същност с куража си да избере сложна тема, далеч от комерсиалното забавление. Склонността му към експериментиране води до особеното, кинематографично въздействие на спектакъла.
„Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен, а в края си трагичен разказ е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце“, споделя Донков.
„Камбаната“ е спектакъл, който разтърсва зрителя емоционално и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдател и го въвлича в силни страсти с въздействащи картини на приземяваща житейска реалност.
Специално участие в спектакъла има оркестър „Карандила“, който изпълнява на живо песента на героя на Деян Донков – Вено.
Режисьор е Деян Донков, Пламена Иванова е в образа на Лейла, сценограф е Никола Тороманов, музика – Петя Диманова, видео дизайн – Марио Стойнов, хореограф – Деян Георгиев.
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Той е част от програмата „Наследство II“ на фондация „Пловдив 2019“.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *