Димитър Маргаритов в „Минути за потребителя“

Промените в законодателството разширяват потребителската защита при онлайн пазаруване
След влизането в сила на предстоящите изменения в Закона за защита на потребителите на 28-ми май тази година, обхватът на потребителската защита по отношение на пазаруването в интернет се разширява в три основни насоки – ясното разграничение между предлагане на стоки и услуги от търговци и физически лица, задължението на онлайн търговците да доказват автентичността на отзивите и коментарите, които потребителите оставят във виртуалните места за търговия, както и задължението да се обявяват критериите при класиранията на различните стоки и услуги. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите в рубриката „Минути за потребители“ по Дарик.
Маргаритов каза още, че за миналата година сигналите и жалбите свързани с търговията в интернет са 4 966 или около 25 процента от общия брой. Той допълни, че очаква увеличението им след влизането в сила на промените, но и също така смята, че Комисията ще се справи с контрола по новите текстове без особени затруднения като наблегна на важността на превенцията от проблеми за потребителите, които биха могли да възникнат при пазаруване в интернет.
На снимката:  Александър Вълчев и Димитър Маргаритов
https://www.facebook.com/profile.php?id=100077055312382
https://darikradio.bg/dimitar-margaritov-v-minuti-za-potrebiteli.html?fbclid=IwAR20SdHQDLYHJv6ruJHFbcWkbSkdLiGtYvy9OMpIWM-nNjSUbaZlN_YCoQs