За 1 април Фестивал на магията дава рамо за млади таланти

За 1 април Фестивал на магията дава рамо за млади таланти
 
Боби Шоу събира фокусници днес и утре във Вариететния театър
Фестивал на магията ще отбележи  професионалния празник на българските илюзионисти – 1 април и ще даде сцена на младите таланти днес и утре във Вариететния театър, съобщава ВИП Комюникейшън.
 Идеята е на Клуба на илюзионистите, създаден преди  47 години и прераснал в Съюз на илюзионистите в България. 

Fire magic festival ще покаже приемственост в илюзионното изкуство и символичното предаване на магичния огън от едно поколение на друго. 

Целта на фестивала е да провокира младите таланти да се потопят в магията на предходните поколения илюзионисти, както и да създадат нови разработки на класически произведения. В конкурсите всеки ще може да премери сили във всички жанрове и категории на сценичната магия. Продуцентите от „Нова българска магия“ отварят границите и създават нова форма на представяне на българското илюзионно изкуство с цел приобщаване на творци от целия свят и най-вече от Балканите, с които поддържат дългогодишна творческа и артистична дейност. 

Магичната академия, която събира  изтъкнати български илюзионисти, ще връчи престижното отличие на бляскава церемония „Илюзионист на годината“, „Изгряваща звезда“ и „Любимец на публиката“. Най-добрите изпълнения от конкурсната програма ще получат статуетки и дипломи със знака на фестивала. Ще има и специални награди за изключителен принос и особени заслуги на Академията за илюзионно изкуство. Училище за фокуси „Stars of the magic“ ще предостави специална награда – едногодишен курс за обучение. 

Фестивалът се реализира с подкрепата на Съюза на илюзионистите в България, САБ и Министерството на културата. Ще има  гости от чужбина и председателите на балканските клубове. Събитието ще представи и магичен базар и изложба на магически реквизити и артефакти на доайени на българската магия. 

Фестивалът ще омагьоса сцената на Вариететния театър в София, бул. „Искърско шосе“ 13, а по време на шоуто гостите ще се насладят на  номинирания за „Икар“ спектакъл „Уеб бурлеска“. Продуценти на фестивала са Десислава Димитрова – Шехерезада и Борислав Борисов – Боби Шоу.

 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *