Ива Митева разкри защо Гюров трябва да се срамува

„Смятам, че ние сме правова държава и не е работа на НС да одобрява плащания, които са в правомощия на МС и министъра на финансите. Хубавото е, че успяхме да отворим вратата, за да могат хората да получат парите си“. Това заяви пред bTV депутатът от „Има такъв народ“ и бивш председател на парламента Ива Митева.

„Това, което се е случило по време на служебния кабинет, е, че са били променени сроковете. Сега дадохме възможност на хората да си вършат работата и да им бъде платено. От другата страна строеше заплахата за приключване на коалицията“.

„Не знам дали сме черните овце, по-скоро отстояваме позицията си. Ние наистина сме за промяна, която искаме да се случи, не сме за имитация. Омръзна ми да слушам клиширани думи, ние искаме действия“.

„Аз бях много изненадана от това негово изказване и много се забавлявах. Явно той има желание да разкажа истината“, каза Митева относно изказване на Андрей Гюров.

„На 11.03. ние свикахме коалиционен съвет и тогава г-н Гюров каза, че трябва изискването за „магистър“ за управител на БНБ – да бъде намалено на „бакалавър“. Тогава аз се обърнах към него и през смях му казах – „Нека да бъдете вие тогава, след като сте доктор“.

„Това, което той каза вчера, е лъжа, не беше вярно. Той трябва да се срамува от своето поведение. Силно се надявам това негово изказване да е своеволно, и той да ми се извини“, заяви още Митева.

„Искаме смс-и да не влизат в комисия и да бламират заседания заради АПИ. Видях такива смс-и от БСП. Тогава ние решихме да си поискаме квотите, защото, когато започват да ти извиват ръцете и да казват „и без теб си можем“, това не е коректно“, посочи тя. „Категорично сме против хартиените бюлетини“, каза още Митева.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *