Канада ще забрани продажбата на леки коли с ДВГ от 2035 г.

Все още голяма част от хората се притесняват от недостатъците на електромобилите, а именно ограниченият пробег и неразвитата зарядна мрежа. Има такива, които дори смятат, че не са „истински автомобили”, но това не е истина. Техният проблем е, че ще трябва да свикнат, защото бъдещето е предначертано и то е електрическо.

Вече много държави, особено в Европа, обявиха намеренията си да забранят продажбата на нови автомобили с ДВГ. ЕС ще направи това през 2035 г., а някои държави дори по-рано – Австрия и Великобритания, за Норвегия и Нидерландия дори не говорим.

Извън пределите на Стария континент държавите са доста по-внимателни в това отношение. Съвсем скоро писахме, че щатът Вашингтон прокарва проектозакон, според който да се забранят продажбата на автомобили и лекотоварни камиони през 2030 г. Други щати смятат да го направят през 2035 г.

Сега към списъка с държави, планиращи тази забрана се присъединява и Канада. Според Emissions Reduction Plan, канадското правителство ще постигне крайната си цел поетапно.

Подробности четете на новия автомобилен сайт CarMarket.bg

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.