Канада ще забрани продажбата на леки коли с ДВГ от 2035 г.

Все още голяма част от хората се притесняват от недостатъците на електромобилите, а именно ограниченият пробег и неразвитата зарядна мрежа. Има такива, които дори смятат, че не са „истински автомобили”, но това не е истина. Техният проблем е, че ще трябва да свикнат, защото бъдещето е предначертано и то е електрическо.

Вече много държави, особено в Европа, обявиха намеренията си да забранят продажбата на нови автомобили с ДВГ. ЕС ще направи това през 2035 г., а някои държави дори по-рано – Австрия и Великобритания, за Норвегия и Нидерландия дори не говорим.

Извън пределите на Стария континент държавите са доста по-внимателни в това отношение. Съвсем скоро писахме, че щатът Вашингтон прокарва проектозакон, според който да се забранят продажбата на автомобили и лекотоварни камиони през 2030 г. Други щати смятат да го направят през 2035 г.

Сега към списъка с държави, планиращи тази забрана се присъединява и Канада. Според Emissions Reduction Plan, канадското правителство ще постигне крайната си цел поетапно.

Подробности четете на новия автомобилен сайт CarMarket.bg

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *