Лекции на тема „Детско развитие и психомоторика“ с Марион Есер

На 9 април, събота, в Casa Libri (ул. „Цар Асен“ 64) ще имате невероятната възможност за среща на живо с известния психомоторен терапевт Марион Есер. Семинарът включва два цикъла лекции:

10:00 – 12:00 ч.

13:00 – 15:00 ч.

Марион Есер е психомоторен терапевт с повече от 20 години практика. В момента работи в психиатрична клиника за деца и юноши близо до Бон. Като дългогодишна сътрудничка на прочутия проф. Бернар Окутюрие и преподавател по психомоторика от 2003 г., тя ръководи Центъра за обучение и развитие към немската асоциация по психомоторика ZAPPA в Бон. Есер е автор на книги, публикува в различни специализирани списания и превежда статии и текстове от френски.

Първите години от живота на детето са от решаващо значение за неговото възпитание и развитие. Чувството за сигурност и привързаност е важно за стабилността на тялото на бебето и за малкото дете. Как детето се отнася към тялото си? Как ние, които се грижим за детето – родители, учители, възпитатели в ранна детска възраст и терапевти – можем да подкрепим безболезненото свързване на детето с другите деца? Как психомоторната стая подпомага развитието на детето и кои игри са важни за него?

Лекциите на психомоторния терапевт и автор на книгата „Осмели се да се свържеш“ Марион Есер са насочени към родители, образователни и терапевтични специалисти, както и към всички, които се интересуват от тялото, движението, привързаността и връзката като важни градивни елементи в процеса на детското развитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *